Recente Transacties

Graanweg 17 te Moerdijk

Small_omg_bewerkt

Een logistieke dienstverlener uit Moerdijk heeft recentelijk een tijdelijke huurovereenkomst getekend voor de huur van circa 15.175 m² bedrijfsruimte in combinatie met circa 150 m² kantoorruimte gelegen aan de Graanweg 17 te Moerdijk.

De logistiek dienstverlener heeft de locatie gelegen aan de Graanweg, direct naast de CCT terminal, tijdelijk gehuurd voor één van haar klanten. De eigenaar, Accres Real Estate, zal op deze locatie na einde huurovereenkomst de huidige gebouwen slopen en nieuwbouw plegen. Momenteel lopen er diverse gesprekken met mogelijke kandidaten voor de nieuwbouwontwikkeling van in totaal ca. 20.000 m².

Naast deze nieuwbouwontwikkeling gaat Accres Real Estate ook een nieuwbouwontwikkeling opstarten op de Fazantweg in Moerdijk, dit betreft ca. 15.000 m² warehouse i.c.m. kantoorruimte. Beide nieuwbouwontwikkelingen worden opgestart in 2019.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam bracht deze transactie tot stand namens de verhuurder Accres Real Estate en is tevens exclusief verantwoordelijk voor de verhuur van de nieuwbouwontwikkeling op de Graanweg en de Fazantweg te Moerdijk/Klundert.

Breeman BMW vernieuwt huurovereenkomst in Gouda

Small_scene_1.1

Breeman BMW heeft een nieuwe huurovereenkomst gesloten voor het gehele complex gelegen aan de Antwerpseweg 11 te Gouda. Het complex is sinds kort in eigendom van een particuliere belegger.

Breeman BMW is sinds jaar en dag gevestigd op deze locatie welke is gelegen aan de hoofdtoegangsweg van Gouda. De vestiging, in totaal groot circa 2.821 m², zal volledig conform de nieuwste Corporate Identity van BMW worden ingericht en verbouwd. 

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad bij deze transactie op namens Breeman BMW.

Laan van Europa 450 te Dordrecht

Small_img_6529

Cegelec B.V. heeft onlangs haar huurovereenkomst aan de Laan van Europa 450 te Dordrecht verlengd.

Cegelec huurt circa 1.754 m² v.v.o. kantoorruimte, circa 446 m² v.v.o. bedrijfsruimte alsmede
circa 332 m² v.v.o. archiefruimte gelegen in het bedrijfsgebouw aan de Laan van Europa 450 te Dordrecht in combinatie met 76 parkeerplaatsen.

Door de kleine inkrimping van Cegelec zal er per 1 juli 2019 circa 500 m² bedrijfsruimte op de begane grond en circa 870 m² kantoorruimte op de 4e verdieping met totaal 34 parkeerplaatsen beschikbaar komen.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad bij deze verlenging op namens verhuurder.  

 

Deka koopt ook AMS Cargo Center II van Built to Build en Proptimize

Small_press_release

Na een succesvolle overdracht van AMS Cargo Center in augustus heeft Deka Immobilien met Built to Build en Proptimize ook een koopovereenkomst gesloten voor de verwerving van de tweede fase “AMS Cargo Center II” op Schiphol. Het gebouw wordt toegevoegd aan de portfolio van het WestInvest TargetSelect Logistics fonds. De partijen kwamen overeen de verkoopprijs niet bekend te maken.

AMS Cargo Center II wordt gerealiseerd op een kavel van 63.000 m2 gelegen aan de Changiweg op Schiphol Logistics Park, direct aan de overzijde van AMS Cargo Center. De ontwikkeling bestaat na oplevering uit een Breeam ‘Very Good’ logistiek gebouw van in totaal ca. 32.000 m2, onderverdeeld in zeven aaneengesloten warehouses, inclusief 196 parkeerplaatsen en 117 parkeerplaatsen voor trucks.

De eerste huurder van AMS Cargo Center II is Rutges Cargo Europe en haar dochteronderneming J. Middelkoop Logistics die voor de lange termijn een huurovereenkomst heeft gesloten, voor in totaal ca. 6.000 m². De overige units - van ca. 26.000 m² in totaal - zijn beschikbaar voor verhuur. De oplevering van het gebouw zal in december 2019 plaatsvinden.

AMS Cargo Center II is een project (joint venture) van Built to Build en Proptimize. DENC Architecten heeft het gebouw ontworpen en Van der Heijden Bouw & Ontwikkeling is de aannemer. De Mik Bedrijfshuisvesting (commercieel), LXA (juridisch) adviseerden de joint venture. Baker & McKenzie (juridisch) en Cushman & Wakefield (technisch) traden op namens Deka. De verkoper van de grond is Schiphol Area Development Company (SADC).

www.amscargocenter.nl

Institutionele belegger koopt langjarig verhuurd industrieel complex van ca. 16.500 m² in Rotterdam.

Small_p1030916

JPG Groeneweg uit Zwijndrecht heeft onlangs het industriële complex gelegen aan de Waalhaven Oostzijde te Rotterdam Waalhaven verkocht aan een institutionele belegger. Het moderne complex is langjarig verhuurd aan Kalmar Netherlands B.V. en is deels onderverhuurd aan Bilfinger Industrial Services.

JPG Groeneweg heeft het complex in 2013 ontwikkeld en gebouwd voor Kalmar Netherlands B.V.
Het totale complex omvat ca. 16.500 m² en is verdeeld in ca.  5.800 m² bedrijfsruimte, 3.500 m² kantoorruimte en 7.200 m² buitenterrein. Tevens beschikt het complex over 156 parkeerplaatsen, deels gesitueerd op het dak van de bedrijfsruimte. Het complex is Breeam Very Good gecertificeerd.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam (commercieel) & Ten Holter/Noordam advocaten (juridisch) adviseerde de verkoper JPG Groeneweg uit Zwijndrecht bij deze transactie. M2 Real Estate trad op namens de koper.