Recente Transacties

Nieuwe huurovereenkomst en verkoop van Jumbo supermarkt

Small_knipsel1

Jumbo Supermarkten heeft recentelijk een nieuwe huurovereenkomst voor lange duur gesloten met Tres Invest in Winkelcentrum Walburg te Zwijndrecht. Tres Invest heeft de verhuurde supermarktruimte vervolgens verkocht aan Stichting Supermarktfonds.

Jumbo was al gevestigd in dit overdekte winkelcentrum, dat een grondige renovatie ondergaat. Naast verschillende inpandige aanpassingen zullen de gevels en de publieksentrees worden aangepakt. De gemeente Zwijndrecht zal naar verwachting in 2019 starten met de herinrichting van de buitenruimte in de directe omgeving van dit druk bezochte winkelcentrum, wat de uitstraling van Walburg verder zal versterken.

Jumbo huurt in de nieuwe situatie 3.265 m² en zal de supermarkt in het eerste kwartaal van 2019 compleet gaan vernieuwen. Tijdens de verbouwing gaat de winkel enkele dagen dicht.

Tres Invest werd bij de verhuur en verkoop geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting en  VAD Notarissen.

Koper, Stichting Supermaktfonds.nl, werd commercieel geadviseerd door Syntesa Vastgoedprojecten en juridisch bijgestaan door Lexcence Advocaten en Notarissen.

Picnic tekent huurovereenkomst in Rotterdam voor 16.000 vierkante meter

Small_picnic

Eemhaven DC4 volledig verhuurd aan snelgroeiende e-tailer.

Prologis, Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed kondigt vandaag aan dat het een huurovereenkomst heeft gesloten met Picnic, een snel groeiende online supermarkt met activiteiten in Nederland en Duitsland, voor een distributiecentrum in Rotterdam met een vloeroppervlak van circa 16.000 vierkante meter.

Picnic gaat het modern opgezette Prologis Eemhaven DC4 gebruiken voor landelijke distributie van zijn artikelen. Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic, licht toe: “We hebben voor Nederland sterke groeiambities; om die te ondersteunen moeten we ons distributienetwerk sneller opschalen dan verwacht. Prologis is een deskundige partij die in staat bleek de hoogwaardige faciliteiten te leveren die wij nodig hebben.”

“De vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed blijft sterk in de Benelux, en snel groeiende e-commerce-klanten als Picnic rekenen op ons om die groei flexibel te faciliteren, ”zegt Marijn van den Heuvel, Director Leasing Officer Prologis Benelux. “We zijn trots op de nieuwe overeenkomst met Picnic, dat voor ons een nieuwe klant is. De overeenkomst onderstreept onze sterke positie als specialist in e-commerce-gerelateerde distributieruimte.”

Prologis Park Eemhaven is een multimodale locatie in de haven van Rotterdam, gelegen aan de A15 en A4, en naast de containerterminals van ECT en Uniport. Het park ligt ook in de nabijheid van Rail Service Center Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport. Alle klanten van Prologis Park Eemhaven profiteren van een directe verbinding met Rotterdam, de grootste logistieke en industriële hotspot van Europa. Prologis bezit momenteel tien logistieke bedrijfsgebouwen op Prologis Eemhaven Park.

De Mik Bedrijfshuisvesting uit Rotterdam adviseerde Picnic bij de aanhuur van het nieuwe Fulfillment center, Cushman & Wakefield bemiddelde namens Prologis.

De Mik Bedrijfshuisvesting is de vaste adviseur van Picnic voor de uitbreiding van de Fulfillment-centra in Nederland.

Rivium Boulevard 5 te Capelle aan den IJssel verkocht

Small_avantage_voorgevel

Het vrijstaande kantoorgebouw gelegen aan de Rivium Boulevard 5 te Capelle aan den IJssel is onlangs van eigenaar gewisseld. 

Kantoorgebouw Rivium Boulevard 5 is gelegen op een van de meest in het oog springende locaties op kantorenpark Rivium. De kantoorvilla van circa 1.265 m² kantoorruimte en 28 eigen parkeerplaatsen is verkocht aan een particuliere belegger. 

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht deze transactie tot stand namens de eigenaar.

 

Rhijnspoor 219 te Capelle aan den IJssel

Small_aanzicht

Stichting Zorgbeheer De Zellingen huurt het zelfstandige kantoorgebouw met bijbehorende parkeerplaatsen gelegen aan het Rhijnspoor 219 te Capelle aan den IJssel.

Het kantoorgebouw bestaat uit circa 1.269 m² kantoorruimte verdeeld over de begane grond, 1e en 2e verdieping. Bij het gebouw behoren tevens  23 eigen parkeerplaatsen gelegen op het deels middels slagboom afgesloten parkeerterrein direct naast en achter het gebouw.

Verhuurder zal het kantoorgebouw renoveren en “all electric” maken voorzien van onder andere koeling, zonnepanelen, LED-verlichting alsmede een nieuwe lift.

De Zellingen is een zorginstelling die iedereen helpt die korte of lange tijd ondersteuning, begeleiding, verzorging of verpleging nodig heeft. Deze wordt vanuit verschillende locaties en door diverse thuiszorgteams in alle wijken van Capelle-, Krimpen- en Nieuwerkerk aan den IJssel aangeboden.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad bij deze transactie op namens verhuurder Select Invest B.V.   

 

Mizuno, het Japanse sportmerk, huurt zijn hoofdzetel in Rivium business park Capelle bij AllFixed en Whitewood

Small_rivium_int._1_

Mizuno Corporation ondertekende een huurovereenkomst van lange duur voor een kantoorruimte van 2.344m2 met 50 parkeerplaatsen. Het imposante kantoorgebouw bevindt zich aan het Rivium Quadrant 205 te Capelle aan den IJssel, een zichtlocatie langs de A16-Rotterdam. Beheerder AllFixed Property Management en eigenaar Whitewood kijken uit naar de komst van de nieuwe huurder en begrijpen diens wensen en ambities. 

Mizuno wil in Nederland naast de Benelux vestiging diverse Europese afdelingen vestigen en verwacht daarbij een forse uitbreiding op korte termijn. Het Japanse sportmerk bestaat reeds 112 jaar en verwierf bij ons vooral bekendheid met zijn sportschoenen. Het bedrijf mikt nu ook op een breder publiek en richt daarbij zijn pijlen op o.a. atletiek, golf, voetbal, judo en specifieke zaalsporten zoals volley- en handbal.

Het sportmerk rekent op AllFixed Property Management en eigenaar Whitewood om de ruimtes grondig onder handen te nemen en deze te renoveren tot moderne kantoorruimte, showrooms en presentatieruimten. Daarnaast wordt eveneens het dagelijkse beheer aan het Nederlandse vastgoedbedrijf toevertrouwd. Whitewood en AllFixed Property Management zijn eveneens gevestigd in dit gebouw. 

De Mik Bedrijfshuisvesting trad in deze transactie samen op met beheerder AllFixed Property Management namens de verhuurder Whitewood.