Recente Transacties

Cornus Vastgoed verkoopt kantoorvilla in Capelle aan den IJssel

Small_riviumboulevard46capelleaandenijjssel-01

De zeer markante kantoorvilla “De Lindenhof I” van circa 918 m² kantoorruimte met circa 108 m² archief/opslagruimte en 21 parkeerplaatsen gelegen aan de Rivium Boulevard 46 te Capelle a/d IJssel is verkocht door Cornus Vastgoed aan Stone Business Associates (STONE).

STONE is dé specialist in bedrijfsvoering en groot in het bemiddelen van Interim professionals binnen Finance, HR en ICT (bedrijfsvoering). Traditioneel interim maatwerk in een eigentijdse jas. Professioneel en gedegen.  Met een herkenbare en ondernemende (Rotterdamse) signatuur.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht deze transactie tot stand namens eigenaar.

Frame Vastgoed ontwikkelt nieuwe spectaculaire vestiging van Porsche Centrum Rotterdam

Small_porsche

Frame Vastgoed heeft een langjarige huurovereenkomst getekend met Pon Luxury Cars voor een nieuwe vestiging van Porsche Centrum Rotterdam, direct aan de A20 in de Rotterdamse Spaanse Polder. Deze wordt gecombineerd met exclusieve showrooms voor twee andere luxe automerken van Pon Luxury Cars, betreffende Bentley en Lamborghini.

Daarmee zal Porsche Centrum Rotterdam de huidige locatie aan de Autostrada verlaten. Frame is al geruime tijd eigenaar van de locatie langs de A20 en presenteert vol trots de plannen die zij in samenwerking met Pon Luxury Cars heeft ontwikkeld. Zo vertelt Paul John de Jong, Directeur Ontwikkeling bij Frame: ‘Het afronden van deze overeenkomst is voor ons de definitieve erkenning van onze visie voor deze plek. Wij herkennen ons in het ondernemerschap van Pon om deze locatie op een vooruitstrevende manier aan te pakken. Wij zijn hier heel trots op en verwachten dat het een enorme impuls voor het gebied zal zijn. Een gebied waar wij langjarig in investeren.’

De komst van Pon Luxury Cars naar de Spaanse Polder is een volgende belangrijke stap voor de opwaardering van dit gebied. Gebiedsmanager Spaanse Polder, Jean-Paul Andela, reageert dan ook zeer verheugd namens de gemeente Rotterdam: ‘De keuze van Pon voor deze locatie is voor ons een bevestiging van de aanhoudende inspanningen van de gemeenten Rotterdam en Schiedam en betrokken ondernemers om het huisvestingsklimaat van de Spaanse Polder op het niveau te brengen dat het verdient. Deze plek heeft voor Rotterdam altijd al een markante positie ingenomen, we zijn blij dat dit in een modern jasje kan worden voortgezet.’

Frame zal naar verwachting in november 2018 starten met de werkzaamheden voor de verbouwing van het circa 16.500 m² grote gebouw. De opening van het gebouw met de nieuwe showrooms van de luxe automerken wordt in het vierde kwartaal van 2019 verwacht.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. was belast met de verhuur.

Allianz betrekt nieuw kantoor van 19.000 m² in Rotterdam

Small_foto_coolsingel_120

Zakelijk verzekeraar Allianz in Nederland gaat verhuizen naar een nieuw kantoor in Rotterdam. Er wordt intrek genomen in het kantoor aan de Coolsingel 120, dat de naam Allianz Tower zal krijgen.

In de keuze voor Coolsingel 120 was het kunnen bieden van een moderne en inspirerende omgeving voor de ruim 1.000 medewerkers van doorslaggevende betekenis, schrijft Allianz op haar website.

Klaar voor de toekomst
Sjoerd Laarberg, CEO Allianz Nederland: “De verhuizing symboliseert de transformatie die wij als organisatie zijn gestart. Allianz staat er goed voor, maar de wereld om ons heen en de wensen van onze klanten veranderen in een steeds sneller tempo. Willen wij een succesvolle speler blijven, dan moeten wij ons blijven aanpassen aan al deze veranderingen. Daarbij staat de samenwerking met onze business partners voorop. De Allianz Tower wordt helemaal aangepast aan onze wensen en biedt daar een uitstekende basis voor. Het wordt een future-proof werkomgeving vanwaar wij onze positie in de lokale markt nog verder kunnen gaan uitbouwen.”

Verhuizing
De verhuizing naar de Allianz Tower op de Coolsingel 120 staat gepland voor medio 2020. Allianz laat een soortgelijk metrage achter in de Coolse Poort, een kantoorgebouw aan de overkant van de Coolsingel.

De verhuurder werd bij deze transactie geadviseerd De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.

SEW-EURODRIVE B.V. koopt voormalig stofzuiger fabriek van ca. 11.000 m² in Rotterdam

Small_aanzichyt

SEW-EURODRIVE B.V. heeft recent het bedrijfscomplex gelegen aan de Schuttevaerweg 150 te Rotterdam aangekocht voor eigen gebruik van Waterford Investments.

Het aangekochte bedrijfscomplex bevindt zich direct naast de bestaande gebouwen van SEW Eurodrive in de Spaanse Polder en beslaat in totaal een oppervlakte van circa 11.000 m². SEW Eurodrive heeft opdracht gegevens aan NEW Horzion voor de sloop van het complex.  New Horizion zal deze opdracht  uitvoeren waarbij de vrijgekomen materialen zoveel mogelijk worden hergebruikt.  Op korte termijn wordt gestart  met de eerste werkzaamheden. SEW Eurodrive zal het terrein in eerste instantie gebruiken als parkeerterrein waarna het  op termijn voor de eigen uitbreiding zal worden ingezet.  

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam trad in deze transactie op namens koper.

Hoogeveenenweg 210 te Nieuwerk aan den IJssel

Small_img_9367

Weber Benelux B.V. heeft het representatieve en luxe afgewerkte bedrijfsobject, bestaande uit circa 665 m² bedrijfsruimte, circa 410 m² kantoorruimte verdeeld over twee lagen, circa 150 m² opslagruimte op de entresolvloer en 16 parkeerplaatsen, gelegen op eigen grond aan de Hoogeveenenweg 210 te Nieuwerkerk a/d IJssel gekocht.

Weber Benelux B.V. is fabrikant van professionele snij- en verpakkingsmachines voor de levensmiddelenindustrie.

Verkoper werd bij deze transactie geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.