Recente Transacties

Webhelp huurt wederom ca. 793 m² in Delftse Poort Rotterdam

Small_1.dp

Webhelp heeft onlangs wederom een huurovereenkomst gesloten met CBRE Dutch Office Fund voor een uitbreiding met circa 793 m² kantoorruimte gelegen op de 13e etage in kantoorgebouw ‘Delftse Poort’, Weena 505 te Rotterdam. Inmiddels huurt Webhelp nu verdiepingen 11, 12 en 13 in het gebouw, totaal 3.288 m².

De grootschalige modernisering van gebouw Delftse Poort aan het Weena 505 hebben geresulteerd in de realisatie van een zeer modern full-service multi-tenant kantoorgebouw waarin het werknemers en werkgevers aan niets ontbreekt. Het afgelopen jaar heeft het makelaarsteam namens CBRE Dutch Office Fund inmiddels reeds circa 8.000 m² kantoorruimte verhuurd.

Webhelp is een internationale speler op het gebied van Business Process Outsourcing (BPO) met maar liefst 40.000 medewerkers. Webhelp is specialist in customer experiences via alle kanalen, telefonie, social media, chat en webcare.

De Mik Bedrijfshuisvesting behartigde de belangen van verhuurder.

Energiewacht West Nederland B.V. sluit langjarige overeenkomst voor de Vareseweg 31-39 te Rotterdam.

Small_r-dam-vareseweg_31-39-001

U Vastgoed B.V. heeft onlangs een langjarige huurovereenkomst met Energiewacht West Nederland B.V. gesloten voor de huur van circa 1.630 m² kantoor/showroomruimte alsmede 44 parkeerplaatsen gelegen aan de Vareseweg 31-39 Rotterdam.

Het kantoorgebouw is kortgeleden aangekocht door U Vastgoed en door de komst van Energiewacht West Nederland B.V. volledig verhuurd. Het object is grondig gerenoveerd om aan de huidige eisen te voldoen.

Verhuurder U Vastgoed B.V. werd bij deze transactie geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V.  Huurder Energiewacht West Nederland B.V. werd  geadviseerd door Orange Realty.

DHG KOOPT HERONTWIKKELINGSLOCATIE IN ROTTERDAMSE WAALHAVEN

Small_smartlog-rotterdam5-waalhaven

DHG heeft een kavel grond van 2,8 hectare aan de Ophemertstraat 1-9 in de Rotterdamse Waalhaven gekocht van Robesta Vastgoed B.V.. DHG zal op dit kavel een nieuw SMARTLOG distributiecentrum ontwikkelen.

De kavel aan de westzijde van de Rotterdamse Waalhaven was tot begin dit jaar in gebruik door afvalverwerkingsbedrijf Renewi (voormalig Van Gansewinkel). DHG zal er op risico een distributiecentrum van 20.000 m² bouwen, dat ook te huur zal zijn in twee units van 10.000 m².

Het distributiecentrum wordt gebouwd volgens het inmiddels beproefde SMARTLOG concept, maar wordt uniek vanwege de strategische locatie in de Rotterdamse Waalhaven, direct naast de Barge Terminal van UWT (United Waalhaven Terminals). Dankzij de samenwerking met UWT is het mogelijk om direct vanaf de Bargeterminal containers voor het warehouse af te laten leveren. Dit kan een substantieel kostenvoordeel per binnenkomende container opleveren ten opzichte van aanvoer vanaf de Maasvlakte per truck.

DHG Smartlog
Deze aankoop past daarmee binnen de visie van DHG om haar SMARTLOG-ontwikkelportefeuille verder uit te breiden met locaties nabij logistieke hotspots of in havengebieden. De totale SMARLTOG ontwikkelportefeuille bedraagt inmiddels ruim 900.000 m². DHG zal nog dit jaar starten met de bouw, de oplevering staat gepland in de tweede helft van 2020.

Verkoper werd bij deze transactie geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL in collegiale samenwerking met De Mik bedrijfshuisvesting uit Rotterdam.

Coolmark B.V. huurt kantoorruimte aan Zweth 24

Small_zweth_24

Coolmark BV huurt per 1 januari 2020 circa 1.903 m² kantoor-/commerciële ruimte verdeeld over de halve begane grond en 1e en 2e verdieping. alsmede 30 parkeerplaatsen gelegen op eigen terrein,  gelegen aan de Zweth 24 te Barendrecht op bedrijventerrein “Dierenstein”.

Coolmark BV is al 45 jaar een Technische Groothandel voor Koeltechniek, Koudetechniek, Airconditioning en Watersystemen gevestigd in de regio Rotterdam. Coolmark verhuisd van Zweth 6 naar Zweth 24 te Barendrecht. De bedrijfsmatige activiteiten worden gecentraliseerd in een nieuw distributiecentrum in Brabant.

Verhuurder zal in samenwerking met de huurder het kantoorgebouw grootschalig moderniseren en verduurzamen.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde in deze transactie op namens de verhuurder, een particuliere belegger.

Petrobras Oil & Gas is een langjarige huurovereenkomst aangegaan voor 700 m² op de 21e verdieping van kantoorgebouw Delftse Poort in Rotterdam.

Small_1.dp

Petrobras Oil & Gas (POG) is een oliemaatschappij met operatie in Afrika, die zich voornamelijk bezighoudt met exploiteren, produceren en raffineren van aardolie. Vanuit het nieuwe hoofdkantoor aan Weena 505 zal het bedrijf alle datastromen gaan coördineren. Hierdoor waren er hoge eisen omtrent de ICT-voorzieningen. Delftse Poort voldoet aan deze eisen. Daarnaast is de hele verdieping waarop POG zijn intrek neemt gerenoveerd en voorzien van nieuwe klimaatinstallaties met klimaatplafonds.

Delftse Poort is een van de bekendste gebouwen van Rotterdam, ontworpen door Abe Bonnema. Het werd onlangs volledig gerenoveerd en is uitstekend bereikbaar door de ligging naast het Centraal Station. Het gebouw is onderdeel van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds beheerd door CBRE Global Investors.

De populariteit van kantoren in Rotterdam is de afgelopen jaren sterk toegenomen, bleek onlangs uit cijfers van CBRE. De Leegstand is sinds de piek in 2014 vrijwel gehalveerd. In het CBD, waar ook Delftse Poort logt, is het leegstandspercentage met 55% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau in 2016.

CBRE adviseerde de huurder, Petrobras Oil & Gas, en CBRE Global Investors werd geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting.