Recente Transacties

Rivium 3 straat 27 Capelle aan den IJssel

Small_capelle_a-d_ijssel-tricolore_2-bg--007

Luxor Trading Group B.V. heeft onlangs een huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 175 m² kantoorruimte op de 4e verdieping van kantoorgebouw “Tri Colore III” gelegen aan de Rivium 3e straat 27 te Capelle aan den  IJssel in combinatie met 4 parkeerplaatsen op het bij het  kantoorgebouw behorende parkeerterrein. 

Luxor Trading Group handelt in branded toiletries voor de retail discounter en export buiten Europa.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad op namens verhuurder Van Waning Holdingmaatschappij B.V.

Kantoorgebouw De Vlier te Capelle aan den IJssel is verkocht

Small_capelle_ad_ijssel-ligusterbaan1-003

Ligusterbaan Vastgoed B.V. uit Capelle aan den IJssel heeft onlangs het kantoorgebouw “De Vlier” gelegen aan de Ligusterbaan 1 te Capelle aan den IJssel gekocht van Vastgoed Fusiefonds, een beleggingsfonds beheerd door “Hanzevast”, een onderdeel van Hanzevast Real Estate.

Kantoorgebouw “De Vlier”, bestaande uit circa 3.267 m2 kantoorruimte, is gelegen in het Hoofdweggebied Capelle aan den IJssel. Het kantoorgebouw is prominent gelegen direct aan de Hoofdweg en beschikt over een eigen parkeerterrein ten behoeve van 78 parkeerplaatsen. Circa 2/3 van het gebouw is momenteel verhuurd als businesscenter, hetgeen koper verder gaat uitbreiden en exploiteren. Ligusterbaan Vastgoed maakt onderdeel uit van Schipper Vastgoed, tevens de exploitant van onder andere de Businesscentra Ondernemershuis Capelle, Mirror, Schiepoint en Ondernemerscentrum Zuidplas.

De Mik Bedrijfshuisvesting adviseerde in deze transactie verkoper Hanzevast Real Estate.

 

Urban Industrial koopt een bedrijfscomplex aan de Industrieweg 135 te Rotterdam

Small_knipsel

Urban Industrial (UI) heeft het in 2017 nieuw opgeleverde bedrijfscomplex gelegen aan de Industrieweg 135 op het bedrijventerrein Spaanse Polder te Rotterdam aangekocht. Het object bestaat uit circa 1.000 m² kantoor-/ bedrijfsruimte en circa 4.200 m² verhard buitenterrein. Het complex is volledig verhuurd aan Loxam Workx.

Loxam is dé toonaangevende verhuurder van machines voor de constructie- en bouwindustrie. Het bedrijf werd opgericht in 1967 in Frankrijk en is inmiddels werkzaam in 13 landen.

UI, financier van en investeerder in industrieel vastgoed in Nederland, is eigenaar van meerdere objecten in Rotterdam, waaronder de eveneens in de Spaanse Polder gelegen Groothandelsmarkt. De totale portefeuille van UI heeft inmiddels een waarde van meer dan EUR 250 miljoen.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam adviseerde Urban Industrial bij de aankoop.

 

 

 

 

Panalpina World Transport huurt in Hoge Erasmus Offices Rotterdam

Small_willemsplein_westerstraat_5_9_rotterdam-highres-fotografie-objectenco.nl-24_bewerkt

Panalpina World Transport BV heeft onlangs een langjarige huurovereenkomst getekend voor de huur van kantoorruimte op de derde etage in kantoorgebouw “Hoge Erasmus Offices” gelegen aan het Willemsplein 489-572 te Rotterdam. Het gehuurde heeft een totale oppervlakte van ca. 1.000 m² kantoorruimte met bijbehorende parkeerplaatsen in de bij het gebouw behorende parkeergarage.

Panalpina World Transport is een van werelds’ grootste logistieke dienstverleners op het gebied van maatwerk deur tot deur transport over weg, zee en via de lucht. The Panalpina Group heeft een wereldwijd netwerk met circa 14.500 medewerkers verdeeld over circa 500 kantoren in meer dan 70 landen.

Na de succesvolle verhuur aan eerst GGN en nu Panalpina staat nu nog maar circa 2.000 m² kantoorruimte te huur in het recent gerenoveerde kantoorgebouw.

Wilhelminaplein 1-40

Small_foto-renedegilde-009

GP Global ARA B.V. heeft onlangs een huurovereenkomst gesloten voor de huur van 223 m² v.v.o. kantoorruimte gelegen op de 16e verdieping van kantoorgebouw Wilhelminatoren aan het Wilhelminaplein 1-40 te Rotterdam.

GP Global ARA B.V. is gespecialiseerd in het importeren, exporteren en distribueren van, alsmede de opslag van en handel in petroleum en petrochemische producten.

De Mik Bedrijfshuisvesting trad in deze transactie op namens NL Asset Management. NL Asset Management verzorgt het asset management namens PPF Real Estate in Nederland.