Recente Transacties

Laan van Europa 450 te Dordrecht

Small_img_6527

Navico Logistics Europe B.V. heeft onlangs een huurovereenkomst gesloten aan de Laan van Europa 450 te Dordrecht.

Navico huurt circa 870 m² v.v.o. kantoorruimte en circa 500 m² v.v.o. bedrijfsruimte gelegen in het bedrijfsgebouw aan de Laan van Europa 450 te Dordrecht in combinatie met 34 parkeerplaatsen.

Met deze transactie is samen met huidig huurder Cegelec per 1 januari 2020 het gebouw volledig verhuurd. Navico is internationaal specialist en leider in nautische elektronica voor de recreatieve alsmede commerciële sector.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad bij deze transactie op namens verhuurder,  OPUS 10 trad op namens huurder.

DE MIK BEDRIJFSHUISVESTING VERHUURT NAMENS DHG 6.000 M2 ADR WAREHOUSE IN ROTTERDAM AAN YAMATO

Small_impressie3

DHG heeft met Yamato Transport Europe B.V. overeenstemming bereikt over de langjarige huur van een ADR warehouse van in totaal 6.188 m² op SMARTLOG Rotterdam 2.

Vanaf 1 oktober 2019 zal Yamato DC5a van SMARTLOG Rotterdam 2 in gebruik gaan nemen. Dit betreft 5.816 m² ADR warehouse voor de opslag van gevaarlijke stoffen met 372 m² kantoorruimte. Yamato is een van oorsprong Japanse logistieke dienstverlener die sinds 1980 in Europa actief is. Zij heeft als doel om bedrijven te helpen toegang te krijgen tot Europese, Japanse en Aziatische klanten. Met de opening van deze nieuwe locatie zet Yamato een strategische stap voor een verdere groei in de opslag en handling van gevaarlijke stoffen.

DHG SMARTLOG Rotterdam 2 is de tweede SMARTLOG ontwikkeling van DHG in Rotterdam. De locatie is strategisch gelegen aan de Merwedeweg, direct aan de A15 in Rotterdam-Europoort. Centraal gelegen tussen de voormalige ECT Home Terminal en de Delta Terminal. DHG ontwikkelde hier een SMARTLOG complex van in totaal ruim 110.000 m². Dit betreft zowel ESFR-gesprinklerde warehouses voor koopmansgoederen als ADR-warehouses met een CO2 gasblusinstallatie voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Na de verhuur aan Yamato is op SMARTLOG Rotterdam 2 nu nog slechts 12.000 m² ADR-ruimte beschikbaar.

DHG werd bij de transactie met Yamato geadviseerd door De Mik bedrijfshuisvesting uit Rotterdam.

 

Emerald Kalama Chemical B.V. nieuwe huurder in gebouw The Mark.

Small_the_mark

Chemiebedrijf Emerald Kalama Checmical verhuist zijn Europese hoofdkantoor naar Rotterdam. Vastgoedinvesteerder en asset manager Cromwell Property Group heeft onlangs 858,4 ² kantoorruimte  verhuurd in gebouw The Mark, gelegen op Rotterdam Brainpark III.

Emerald Kalama Chemical B.V. is een wereld marktleider met betrekking tot de productie  en verkoop van benzoëzuur, derivaten en volgproducten  daarvan. Eindmarkten zijn o.a. voedingsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging en geneesmiddelen.

The Mark is een hoogwaardig Rotterdams kantoorgebouw van bijna 23.000 m². Door de ligging aan de A16 heeft het een goede bereikbaarheid. Bij het kantoor zijn veel parkeerplekken voor huurders en hun bezoekers. Het luxe full service gebouw beschikt  verschillende vergaderruimten, boardroom, uitgebreid restaurant en een receptie annex koffiebar en lounge. Tevens zijn er fitnessmogelijkheden.

In The Mark is momenteel nog circa 3.752,20 m² kantoorruimte voor verhuur beschikbaar.

De Mik bedrijfshuisvesting, collegiaal met CBRE belast met de verhuur, heeft in deze transactie verhuurder Cromwell Property Group geadviseerd.  

RTV Rijnmond verlengt huur in de Schiecentrale in het Lloydkwartier in Rotterdam

Small_foto

RTV Rijnmond en de Dudok Groep zijn een nieuwe langjarige huurovereenkomst aangegaan voor circa 2.620 m² kantoor- en studioruimten in de Schiecentrale. RTV Rijnmond is sedert 2007 gevestigd in het complex en gaat haar huisvesting na verschillende ruimtelijke aanpassingen concentreren op de begane grond en 1e t/m 3e verdieping aan de Lloydstraat 23.

De Schiecentrale kenmerkt zich als uitstekende locatie voor creatieve bedrijven met onder andere horeca, twee professionele film- en radio/tv-studio’s, architecten en een hotel. Dudok is blij met het behoud van RTV Rijnmond in dit iconische pand en kijkt uit naar de komende jaren. Naast RTV Rijnmond is dit het 3e langdurige contract dat is afgesloten in de Schiecentrale sinds Dudok eigenaar is.

Dudok is sinds december 2018 eigenaar van de Schiecentrale. Dudok is een vastgoedbelegger uit Dordrecht die op dit moment o.a. het HAKA-gebouw in Rotterdam ontwikkelt. Daarnaast is zij in het Rotterdamse ook eigenaar van het Lloydgebouw, Diepenveen gebouw en vanaf de zomer de Hofbogen.

RTV Rijnmond werd in het herhuisvestingsproces commercieel geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. en bouwkundig bijgestaan door Piet Nagel Bouwmanagement & Advies.

 

Hofplein 19 verwelkomt Unilever!

Small_impressie_2

PPF Real Estate heeft onlangs een langjarige huurovereenkomst met Unilever Nederland B.V. gesloten voor de huur van circa 8.464 m² kantoorruimte verdeeld over de 4 e tot en met de 9e verdieping alsmede circa 309 m² archiefruimte gelegen in het volledig getransformeerde kantoorgebouw Hofplein 19 te Rotterdam in combinatie met 63 parkeerplaatsen.

Kantoorgebouw Hofplein 19 is een iconisch kantoorgebouw gelegen op een uitermate prominente locatie in het Rotterdam Central Business District. Het gebouw biedt zijn gebruikers volledig gerenoveerde kantoorvloeren van ruim 1.400 m2 groot met een industriële uitstraling, welke zijn voorzien van compleet nieuwe hedendaagse technische installaties. Het gebouw is gesitueerd op een steenworp afstand van Rotterdam Centraal Station.

Met de komst van Unilever is het gebouw volledig verhuurd aan onder andere bar/restaurant Fontijn op de begane grond, Laatbloeien op verdiepingen 1 en 2 en RHI Magnesita op verdieping 3.

Verhuurder PPF Real Estate werd bij deze transactie geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. in collegiale samenwerking met JLL en CBRE. Huurder Unilever Nederland B.V. werd commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield en juridisch door DLA Piper. Het asset management van het gebouw is in handen van NL Asset Management B.V