Recente Transacties

Mizuno, het Japanse sportmerk, huurt zijn hoofdzetel in Rivium business park Capelle bij AllFixed en Whitewood

Small_rivium_int._1_

Mizuno Corporation ondertekende een huurovereenkomst van lange duur voor een kantoorruimte van 2.344m2 met 50 parkeerplaatsen. Het imposante kantoorgebouw bevindt zich aan het Rivium Quadrant 205 te Capelle aan den IJssel, een zichtlocatie langs de A16-Rotterdam. Beheerder AllFixed Property Management en eigenaar Whitewood kijken uit naar de komst van de nieuwe huurder en begrijpen diens wensen en ambities. 

Mizuno wil in Nederland naast de Benelux vestiging diverse Europese afdelingen vestigen en verwacht daarbij een forse uitbreiding op korte termijn. Het Japanse sportmerk bestaat reeds 112 jaar en verwierf bij ons vooral bekendheid met zijn sportschoenen. Het bedrijf mikt nu ook op een breder publiek en richt daarbij zijn pijlen op o.a. atletiek, golf, voetbal, judo en specifieke zaalsporten zoals volley- en handbal.

Het sportmerk rekent op AllFixed Property Management en eigenaar Whitewood om de ruimtes grondig onder handen te nemen en deze te renoveren tot moderne kantoorruimte, showrooms en presentatieruimten. Daarnaast wordt eveneens het dagelijkse beheer aan het Nederlandse vastgoedbedrijf toevertrouwd. Whitewood en AllFixed Property Management zijn eveneens gevestigd in dit gebouw. 

De Mik Bedrijfshuisvesting trad in deze transactie samen op met beheerder AllFixed Property Management namens de verhuurder Whitewood.

 

 

 

Webhelp huurt ca 795 m² in Delftse Poort Rotterdam

Small_1.dp

Per oktober 2018 huurt Webhelp, aanvullend op de 11e etage van Delftse Poort, tevens de 12e etage van circa 795 m². Dit full service gebouw is eigendom van het CBRE Dutch Office Fund. In totaal huurt Webhelp nu circa 2.495 m² kantoorruimte en een aantal parkeerplaatsen.

Webhelp groeit hard en ervaart gebouw Delftse Poort als ideale locatie voor haar werknemers. Deze internationale speler richt zich op Business Process Outsourcing (BPO) en is specialist in customer experiences via alle kanalen zoals telefonie, social media, chat en webcare. De kolomvrije vloeren zijn ideaal indeelbaar en de ligging, nagenoeg op Rotterdam CS, zorgt voor een uitstekende bereikbaarheid.

Delftse Poort heeft afgelopen half jaar verschillende nieuwe huurders mogen verwelkomen. Het gebouw dankt haar succes aan de renovatie naar een modern niveau van oplevering in combinatie met hoogwaardige dienstverlening en uitdagende nieuwe werkomgeving in het hart van het Rotterdam Central District. Delftse Poort is onderdeel van het CBRE Dutch Office Fund, een investeringsfonds van CBRE Global Investors. Het fonds investeert in kantoorgebouwen op multifunctionele toplocaties waaronder in de vier grote steden van Nederland. In de portefeuille zitten kenmerkende gebouwen zoals WTC Amsterdam, UP Office Building, WTC Schiphol en WTC Utrecht.  

Activ Vastgoed heeft Webhelp in het gehele aanhuur proces geadviseerd. De Mik Bedrijfshuisvesting, collegiaal met CBRE belast met de verhuur van Delftse Poort, behartigde de belangen van verhuurder.

 

Van den Assem schoenen opent pop-up outlet aan de Coolsingel

Small_img_2743

Van den Assem opent eind september een nieuwe winkel aan de Coolsingel 97 te Rotterdam. De nieuwe winkel zal als pop-up outlet dienen. De winkel bestaat uit circa 1.061 m² verdeeld over winkel- en opslagruimte. In de pop-up store worden o.a. merken verkocht als Unisa, Shabbies, Maripé en UGG. 

Van den Assem is een high-end schoenenwinkel met een zeer uitgebreide collectie dames-, heren- en kinderschoenen aangevuld met kleding, tassen en accessoires, waaronder merken als UGG, Shabbies Amsterdam, Marc Cain, Magnanni, Van Bommel en Santoni. Het familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat heeft naast enkele winkels in Rotterdam ook vestigingen in Amsterdam, Gorinchem, Breda, Tiel, Waalwijk, Oud-Beijerland, ’s-Gravendeel, Helmond, Oosterbeek, Vinkeveen en Noordwijk.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. bracht namens eigenaresse Atlanta Rotterdam B.V. de transactie tot stand.

 

Herontwikkeling kantoorgebouw KP 20 verhuurd aan Merzario

Small_2196-kp20-3

Merzario Logistics, een onderscheidende expediteur met 12 vestigingen wereldwijd huurt langjarig het momenteel door Impact Vastgoed herontwikkelde kantoorpand aan de K.P. van der Mandelelaan 20 te Rotterdam Brainpark I.

KP 20 is een zelfstandig kantoorgebouw bestaande uit ca 2.020 m² kantoorruimte over 4 lagen en maar liefst 60 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Merzario kiest voor dit pand en deze locatie vanwege de moderne uitstraling, hoge kwaliteit van afwerking en installaties bij oplevering en de ligging direct aan de A16 en OV Kralingse Zoom met enorme exposure mogelijkheden.

KP 20 is met recht een gebouw voor de toekomst.

Impact Vastgoed ontwikkelt het pand voor een particuliere belegger. 01-10 Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De Mik Bedrijfshuisvesting behartigde in deze transactie de belangen van verhuurder.

 

Marathongebouw te Rotterdam

Small_img_0033

Het voormalige hoofdkantoor van Plan@office, zijnde het naast de Kuip gelegen Marathongebouw, ter grootte van circa 1.689 m² is recentelijk weer verhuurd.

Het Marathon gebouw, plaatselijk bekend als Van Zandvlietplein 19 / Coen Moulijnweg 53 te Rotterdam, is jaren het hoofdkantoor geweest van Plan@office Nederland, die recent is verhuisd naar Dordrecht.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. trad bij deze transactie op namens verhuurder.