Recente Transacties

De Mik bedrijfshuisvesting heeft ondernemers geadviseerd bij de aankoop van het Westelijk Handelsterrein Rotterdam.

Small_3.

Het Rijksmonument en oorspronkelijke pakhuis uit 1874 het “Westelijk Handelsterrein” is ca. 7.800 m² groot en gelegen in het Scheepvaartkwartier te Rotterdam.

Het karakteristieke gebouw met de kenmerkende entree die onder een statige gevel doorgaat verleent toegang tot een uniek complex van horecagelegenheden, kantoren en pakhuizen onder een glazen overkapping.

De koper is voornemens het Westelijk Handelsterrein nieuw leven in te blazen voor horeca, cultuur, exposities, evenementen en zal het inrichten als Foodhallen.

 

 

 

Lichtenauerlaan 222 te Rotterdam

Small_r-dam_max_lichtenauerlaan_222-002

Het moderne kantoorgebouw aan de Lichtenauerlaan 222 te Rotterdam – Brainpark II is onlangs verhuurd aan Enver, een organisatie voor jeugd en opvoedhulp. Enver is er voor kinderen, jongeren en gezinnen in Rotterdam Rijnmond, Midden-Holland en Zuid-Holland Zuid. Voor een steuntje in de rug en voor zorg en ondersteuning als de ontwikkeling van een kind in het gedrang komt.

De nieuwe locatie op Brainpark II wordt vanaf september de werkplek van het bestuur en de staf- en ondersteunende diensten van Enver. Het kantoorgebouw van circa 2.118 m² is verdeeld over 3 lagen en beschikt over 38 parkeerplaatsen, gelegen op het eigen parkeerterrein bij het kantoorgebouw.

Verhuurder Accres Real Estate B.V. levert het gebouw, in samenspraak met Enver, op in gerenoveerde staat.

Namens de verhuurder bracht De Mik Bedrijfshuisvesting deze verhuurtransactie tot stand.

 

Urban Industrial koopt bedrijfsverzamelcomplex van ruim 4.000 m² aan in Rotterdam

Small_ui

Urban Industrial heeft onlangs een bedrijfsverzamelcomplex, ter grootte van ruim 4.000 m², aan de Anthonetta Kuijlstraat 32-50  in Rotterdam aangekocht van de Van Herk Groep.

Het bedrijfscomplex, bestaande uit 10 units, is gelegen op bedrijventerrein Prinsenland. Bedrijventerrein Prinsenland ligt langs de snelweg A16 (Dordrecht – Rotterdam) en nabij de A20 (Rotterdam – Gouda), grenzend aan woonwijk Rotterdam-Kralingen & Prinsenland.

Urban Industrial (UI), opgericht in 2015, investeert in bedrijfshallen in de Randstad. Daarnaast verstrekt UI op het gebied van bedrijfshallen ook financieringen aan ontwikkelaars en investeerders. Gelieerd aan een van de grootste Amerikaanse pensioenfondsen, heeft Urban Industrial een lange termijn visie en beleggingshorizon. In een relatief korte periode is UI uitgegroeid tot een toonaangevende marktspeler op het gebied van bedrijfshallen. Momenteel vertegenwoordigt de vastgoedportefeuille een waarde van meer dan EUR 400 miljoen, met ca. 400 huurders.  

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde koper bij deze transactie en zal tevens belast blijven met de verhuur. 

 

Makelaarsteam verhuurt ruim 1.400 m² showroom/ bedrijfs- & kantoorruimte in het complex “Triplets Trade Center”

Small_1

In drie maanden tijd hebben meerdere langjarige verhuurtransacties plaatsgevonden in het complex “Triplets Trade Center” te Rotterdam gelegen op het bedrijventerrein Noord-West.

Er is ruim 1.400 m² showroom/ bedrijfs- & kantoorruimte verhuurd aan diverse huurders.

Er zijn nog diverse functionele bedrijfs-/showroom-/kantoorruimte units voor verhuur beschikbaar op het bedrijfscomplex “Triplets Trade Center”.

Het bedrijfscomplex “Triplets Trade Center” is erg in trek mede vanwege de ligging tussen de rijkswegen A13 (Den Haag-Antwerpen) en A20 (Gouda-Hoek van Holland). Door de directe ontsluiting van het bedrijventerrein met voornoemde rijkswegen is er sprake van een zeer goede bereikbaarheid. De ruime en overzichtelijke opzet van de infrastructuur op het bedrijventerrein vormen een goede aansluiting op voornoemde bereikbaarheid vanaf de rijkswegen. Rotterdam Airport bevindt zich op 5 autominuten van het bedrijventerrein.

SPF Beheer werd bij deze transacties succesvol geadviseerd door onder andere De Mik Bedrijfshuisvesting.

 

Groothandelsmarkt Rotterdam en Inter-Burgo Netherlands gaan samenwerking aan middels huurtransactie van ruim 2.300 m²

Small_1

Inter-Burgo Netherlands B.V. (IBN), Europa’s grootste gespecialiseerde distributeur/groothandel in Koreaans en Japanse levensmiddelen, huurt per 1 juni 2018 Groothandelsmarkt 198 alsmede Groothandelsmarkt 229-231 te Rotterdam, ter grootte van in totaal ruim 2.300 m2.

De Groothandelsmarkt Rotterdam (GHM) werd opgericht in de jaren zestig en is van oorsprong dé groente- en fruit handelsmarkt van Rotterdam. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot de grootste single-owned groothandelmarkt van Nederland en huisvest circa 50 groothandels (ruim 20.000 m2) met een grote diversiteit aan levensmiddelen uit de gehele wereld.

Urban Industrial (UI), eigenaar van de markt sinds december 2016, is in het proces om de GHM te herontwikkelen naar een nieuw te bouwen multi-functionele food hub met naast de bestaande bedrijvigheid onder andere aandacht voor aanvullende diensten voor ondernemers zoals productie, last-mile logistics, e-commerce, educatie en customer experience.‘

Met deze huurtransactie zal IBN, als nieuw toegevoegde groothandel, het assortiment en de markt verder versterken. Mr Cholmin Kwon, CEO IBN: “De klanten die de Groothandelsmarkt en de diversiteit aan producten trekt, is perfect voor ons. De toekomst plannen van Urban Industrial sluiten naadloos aan op onze lange termijn strategien van product-diversificatie en service-innovatie. De keuze was dan ook snel gemaakt om onze nieuwe huisvestingsplannen hier te gaan realiseren.

In de komende jaren zal UI gefaseerd de GHM transformeren naar een multi-functionele foodhub. Jan Brouns, managing partner UI: “Deze transactie laat zien dat, naast een nog immer relevante cluster-functie, multi-functionaliteit en food-innovatie partijen bindt. Met het toevoegen van Inter-Burgo op de bestaande markt ontstaat een nog diverser aanbod in producten. In combinatie met het verder uitbreiden van diensten en functionaliteiten bedienen wij zowel voor onze huurders, als hun bestaande en nieuwe klanten, een sterkere relevantie.”  

Urban Industrial N.V. werd bij deze verhuurtransactie geadviseerd door de Mik Bedrijfshuisvesting B.V.