Recente Transacties

De Mik Bedrijfshuisvesting verhuurd 1.798 m² voor M7 Real Estate

Small_m7_persbericht

M7 Real Estate Netherlands B.V. heeft voor een van haar fondsen, zes verhuurtransacties succesvol afgerond in de kantoorgebouwen Schiehove en Schieveste aan de Overschieseweg 200-335 in Schiedam. Door deze transacties en het actieve assetmanagement is het leegstandspercentage van 52%,  bij aankoop van het complex in april 2018, teruggedrongen naar ca. 3%.

Caiway heeft direct na de aankoop van het complex een huurovereenkomst afgesloten voor de huur van het gehele gebouw Schieburg. Vervolgens heeft Staatsbosbeheer een overeenkomst gesloten voor circa 1.070 m² kantoorruimte, verdeeld over de eerste en derde verdieping van het gebouw Schiehove.

HSK Groep B.V. heeft een langjarige overeenkomst gesloten voor circa 393 m² kantoorruimte, gelegen op de vijfde verdieping van het gebouw Schiehove.

FortaGroep B.V. was reeds huurder in het gebouw en heeft haar huurovereenkomst verlengd en met circa 335 m² kantoorruimte uitgebreid.

M7 Real Estate werd bij deze transacties geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Als gevolg van deze transacties is er enkel nog circa 236 m² kantoorruimte op de 2e verdieping en 70 m² kantoorruimte op de 5e verdieping van gebouw Schiehove beschikbaar is.

DAKA Sport tekent huurovereenkomst in “The Wall” te Utrecht

Small_the_wall_utrecht_foto

DAKA opent in het 3de kwartaal van 2019 haar nieuwste filiaal in “The Wall” bij het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn. De 3000 m² grote winkel komt centraal in het grootschalige winkelcentrum op de 1e verdieping.  Hier kan DAKA de volledige collectie op het gebied van sport en vrijetijdsartikelen volgens haar nieuwste winkelconcept kwijt. De komst van DAKA Sport betekent een mooie aanvulling op de andere huurders in deze 850 meter lange eyecatcher langs de druk bereden rijksweg  A2.


In navolging op Decathlon, Amac en Mantel kiest DAKA SPORT eveneens voor The Wall langs de A2.

De populariteit van The Wall is door de recente komst van deze nieuwe aansprekende huurders enorm toegenomen. Urban Interest en Built to Build verwachten dat de komende maanden nog meer huurders zullen worden gecontracteerd. De kracht zit in de diversiteit van het aanbod, de goede bereikbaarheid en het eenvoudig en goedkoop parkeren. Urban Interest en Built to Build zijn direct begonnen met het uitvoeren van verschillende plannen om The Wall nog aantrekkelijker te maken voor de consument.


Jan Peter Dankaart (managing partner DAKA) was direct overtuigd  van de vestigingsplaats bij het zien van de nieuwste plannen voor The Wall. “De centrale ligging en het concept van The Wall past bij onze nieuwe strategie om voor alle bewoners van Nederland bereikbaar te zijn. Het is ons doel om uiteindelijk in heel het land winkels te hebben. Consumenten dienen idealiter binnen 30 autominuten bij één van de DAKA filialen te zijn.” Voor 2020 ligt de focus op de provincie Noord-Brabant. Daar is de sport- en vrijetijdsretailer nog niet vertegenwoordigd en ziet Dankaart goede mogelijkheden.


Het familiebedrijf DAKA Sport is ruim 50 jaar geleden begonnen met een kleine sportwinkel aan de Bergweg in Rotterdam-Noord en uitgegroeid tot een sport- en vrijetijdsketen met 14 vestigingen, gespecialiseerd in wintersport, outdoor, hockey, voetbal, running, fitness en tennis.  


De Mik Bedrijfshuisvesting behartigde de belangen van DAKA SPORT. Urban Interest en Built to Build werden geadviseerd door BNP Paribas Real Estate en Frank van Kessel.

K.P. van der Mandelelaan 68-71 te Rotterdam

Small_k.p._van_der_mandelelaan_68-71

Maandag  Interim Professionals huurt per 1 januari 2019 circa 400 m² kantoorruimte met bijbehorende parkeerplaatsen gelegen op de 2e verdieping in het kantoorgebouw “Gemini” in Rotterdam Brainpark I,  aan de K.P. van der Mandelelaan 68-71.  Al meer dan 30 jaar speelt Maandag® actief een toonaangevende rol in de arbeidsmarkt. Voor Maandag® is het de 3e vestiging in Rotterdam en er is voor het gebouw gekozen vanwege de uitstekende exposure met naamsaanduiding langs de A16. Het kantoorgebouw is met de komst van Maandag® geheel verhuurd.

De Mik Bedrijfshuisvesting trad in deze transactie op namens de verhuurder. Parc Makelaars  is de adviseur van huurder Maandag Interim Professionals.

Interparking verhuist naar WTC Rotterdam

Small_0v0a9885-hdr-bewerkt-2

Interparking verhuist haar Nederlandse vestiging naar WTC Rotterdam. Het parkeerbedrijf huurt 1.000 m² totaal gerenoveerde kantoorruimte.

Interparking koos voor WTC Rotterdam vanwege de centrale ligging. CEO van Interparking Rolf Oostendorp: "Vanuit ons kantoor hebben we ook een mooi uitzicht op onze flagship parkeergarage Markthal die op loopafstand ligt".

De duurzame toekomstvisie van Interparking sluit naadloos aan op die van WTC Rotterdam. Zo is Interparking Nederland sinds 2013 volledig CO2-neutraal, en wordt ingespeeld op de groei van het aantal energiezuinige voertuigen. Dit was dan ook één van de redenen dat Interparking koos voor het gebouw, dat momenteel geheel gerenoveerd en 'future proof' wordt gemaakt.

De Mik Bedrijfshuisvesting behartigde de belangen van Interparking.

Boskalis Nederland Infra B.V. verkoopt bedrijfscomplex aan de Pondweg 1 te Nieuw-Vennep.

Small_foto

Boskalis Nederland Infra B.V. heeft onlangs het bedrijfscomplex gelegen aan de Pondweg 1 te Nieuw-Vennep verkocht aan de Korton Groep B.V. Het bedrijfscomplex wordt tijdelijk terug gehuurd door Boskalis.

Het totale complex omvat ca. 2.605 m² en is verdeeld in ca. 1.365 m² bedrijfsruimte, ca. 1.240 m² kantoorruimte alsmede 50 parkeerplaatsen.

De Mik Bedrijfshuisvesting B.V. adviseerde de verkoper. SMC Consultants B.V. adviseerde de koper.